Κορονοϊός-Ινδία: Καραντίνα, αύξηση θυμάτων και καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης

Κορονοϊός-Ινδία: Καραντίνα, αύξηση θυμάτων και καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης
Μοναχοί στην Ινδία AP

Τα συνολικά κρούσματα στην Ινδία έφτασαν τα 14.378, την ίδια ώρα που σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο ότι ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στη νόσο COVID-19 στην Ινδία ανήλθε σε 480 και ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 14.378.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, μέχρι στιγμής 1.992 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά τη βελτίωση που παρουσίασαν στην υγεία τους. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα αυτή τη στιγμή είναι 11.906.

Η Ινδία διανύει την 25η ημέρα της συνεχιζόμενης καραντίνας σε ολόκληρη τη χώρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και που ανακοινώθηκαν στις 25 Μαρτίου παρατάθηκαν έως τις 3 Μαΐου. Ο υπουργός Υγείας της Ινδίας Χαρς Βαρντχάν έχει δώσει εντολή σε όλους τους ιατρικούς επιθεωρητές των νοσοκομείων στην πρωτεύουσα της Ινδίας να φροντίζουν σωστά τους ασθενείς που δεν πάσχουν από την Covid-19, όπως κάνουν στους ασθενείς με Covid-19.

O υπουργός είπε ότι έχει λάβει καταγγελίες σχετικά με την άρνηση ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές νόσους που δεν έχουν σχέση με την Covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα