Κορονοϊός – Ινδία: Παράταση των μέτρων ως 3 Μαΐου και επτά εντολές στους πολίτες

Κορονοϊός – Ινδία: Παράταση των μέτρων ως 3 Μαΐου και επτά εντολές στους πολίτες
AP Photo/Manish Swarup

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού μέχρι τις 3 Μαΐου και ζήτησε από όλους τους πολίτες της χώρας να ακολουθούν επτά συγκεκριμένους κανόνες.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε στους 339 στην Ινδία (15 το τελευταίο 24ωρο) και τα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν αλματωδώς και ξεπέρασαν τα 10.000 (πάνω από 1.101 το τελευταίο 24ωρο), γεγονός που έφερε παραταση των μέτρων για τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών.

Αυτά θα έχουν ισχύ έως την τρίτη ημέρα του Μαΐου, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, να υποστηρίζει σε διάγγελμά του πως η Ινδία ανταπροκρίθηκε στην κρίση καλύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες και να τονίζει:

“Αρχίσαμε να ελέγχουμε τους επιβάτες από το εξωτερικό ακόμα και όταν δεν υπήρχαν κρούσματα. Ανακοινώσαμε έναν σκληρό 21ήμερο περιορισμό μετακίνησης όταν είχαμε λιγότερα από 500 κρούσματα.

Τα μέτρα που πήραμε για την κοινωνική απομόνωση και το κλείσιμο των μαγαζιών βοήθησαν πραγματικά. Η απόφαση που πήραμε μας κόστισε σε οικονομικό επίπεδο αλλά δεν μπορεί να υπάρχει κόστος για τις ζωές των Ινδών”.

Ο Μόντι είπε ακόμη πως είναι πιθανό τις επόμενες επτά ημέρες, μέχρι τις 20 Απριλίου, να ανακοινωθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ενώ έκλεισε την ομιλία του ζητώντας του επτά πράγματα από τον λαό της Ινδίας. Οι οδηγίες του ήταν οι ακόλουθες:

1. Προσέχετε τους ηλικιωμένους

2. Μην παραβαίνετε τους κανόνες για τις κοινωνικές αποστάσεις και να χρησιμοποιείτε χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες

3. Χρησιμοποιήστε θεραπείες στο σπίτι για να βελτιώσετε την ανοσία

4. Κατεβάστε την εφαρμογή “Arogyasetu” της κυβέρνησης. Η εφαρμογή αυτή δίνει πληροφορίες για την Covid-19

5. Φροντίζετε τους φτωχούς ανθρώπους

6. Μην απολύετε κόσμο αν είστε εργοδότες

7. Να σέβεστε τους κορονοπολεμιστές όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι στον τομέα των υγειονομικών υπηρεσιών

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα