Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ίσως και υπό προϋποθέσεις οι καλοκαιρινές διακοπές

Παραλία στη Φλόριντα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Παραλία στη Φλόριντα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

"Όταν ξανανοίξουμε τη χώρα θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την ανάκαμψη των μολύνσεων" δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ.

Πιο προσεκτικός από ποτέ, ο γιατρός Άνθονι Φάουτσι διατύπωσε την Πέμπτη (09/04) την εκτίμηση ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, όμως, υπό προϋποθέσεις, την ώρα που η χώρα αναμένει την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, που εκπροσωπεί την επιστημονική κοινότητα στην ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου για το θέμα της πανδημίας, επισήμανε ότι πλέον δεν κοιμάται και δεν κάνει διαλείμματα.

ADVERTISING

«Παραμένω προσεκτικός, διότι όταν ξανανοίξουμε τη χώρα, σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την ανάκαμψη των μολύνσεων. Θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια μέθοδο πολύ εκούσια και αποτελεσματική για να αναγνωρίζουμε, να απομονώνουμε, να εντοπίζουμε τις επαφές, με στόχο να αποφύγουμε την ίδια κορύφωση που βιώνουμε τώρα» εξήγησε ο επιστήμονας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

«Η απάντηση στην ερώτησή σας (σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές) είναι, επομένως, ναι. Εφόσον κάνουμε ό,τι πρέπει για να αποτρέψουμε μια πιθανή ανάκαμψη» της νόσου, είπε ο Φάουτσι.

«Πρέπει να συνεχίσουμε και ακόμη και να υπερδιπλασιάσουμε τις προσπάθειες (κοινωνικής) αποστασιοποίησης».

Όπως σημείωσε, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, ανάλογα με τις περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, η Νέα Υόρκη είναι πολύ πιο πληττόμενη σε σύγκριση με άλλες πολιτείες.

Εδώ και ημέρες, ο επιδημιολόγος αφήνει να εννοηθεί επίσης ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει, ενδεχομένως, να σταματήσουν να ανταλλάσσουν χειραψίες στο μέλλον. «Το λέω αυτό, προκειμένου οι πολίτες να σκέφτονται περισσότερο την προσωπική υγιεινή και τον αντίκτυπό της στη μετάδοση μια θανατηφόρου μόλυνσης» εξήγησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ, Covid-19
SHARE:

24Media Network