Κορονοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 2000 νεκροί, αλλά ο Τραμπ παίρνει πίσω τα περί καραντίνας στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 2000 νεκροί, αλλά ο Τραμπ παίρνει πίσω τα περί καραντίνας στη Νέα Υόρκη
O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ AP

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000. Ο Τραμπ εξακολουθεί να καθυστερεί να πάρει αυστηρά μέτρα.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράψει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117) από τον κορονοϊό, ενώ αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν και έσπασε το φράγμα των 1.000.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ίδιος ανέφερε πως αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας σθεναρής ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

“Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα”, διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC το βράδυ της Κυριακής (29/3).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα