Κορονοϊός - Ισπανία: Μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης των θανάτων

Κορονοϊός - Ισπανία: Μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης των θανάτων
AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανία ανακοίνωσε επίσημα πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 683 θάνατοι στη χώρα, με τον ημερήσιο αριθμό των θυμάτων να μειώνεται μετά από δύο ημέρες αύξησης.

Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας covid-19 του τελευταίου 24ώρου μειώθηκε στην Ισπανία, έπειτα από διαδοχική αύξηση τις προηγούμενες δύο ημέρες, καθώς καταγράφηκαν 683 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών του κορονοϊού διαμορφώνεται στους 15.238 ενώ τα συνολικά κρούσματα της επιδημίας, αυξήθηκαν κατά 5.756, φτάνοντας πλέον στα 152.446.

ADVERTISING

"Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο. Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη", είχε δηλώσει νωρίτερα μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Οι περί τους 300 παρόντες βουλευτές κλήθηκαν για να ψηφίσουν την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 26 Απριλίου, των μέτρων του lockdown.

Η Ισπανία βρίσκεται κοντά στην έναρξη της υποχώρησης της επιδημίας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να ενώσει τις κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας του πίσω από ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής ανοικοδόμησης.

"Προτείνω ένα μεγάλο σύμφωνο για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της Ισπανίας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βάλουν πλάτη", είπε μεταξύ άλλων ο Πέδρο Σάντσεθ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ισπανία
SHARE:

24Media Network