Κορονοϊός – Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνουν καφέ – εστιατόρια στις 18:00

Κορονοϊός – Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνουν καφέ – εστιατόρια στις 18:00
Άνθρωποι με μάσκα στην Ρώμη της Ιταλίας ελέω πανδημίας AP

Σε ό,τι αφορά στα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, το διάταγμα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα. Τελικά, παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια. Γίνεται επίσης σύσταση στους ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, παρουσίασε τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του και που θα ισχύσουν από αύριο μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.

Μετά τις έξι το απόγευμα, επίσης, απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού στον δρόμο. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα πρέπει να κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες χορού και τυχερών παιχνιδιών.

«Τον Νοέμβριο θα υποφέρουμε λίγο, αλλά ελπίζουμε ότι -σφίγγοντας τα δόντια- στην συνέχεια θα ξαναπάρουμε ανάσα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος θέλησε να προσθέσει, πάντως, ότι «δεν επιβάλλεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας».

Ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες να μετακινούνται μόνον όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη επαγγελματικού χαρακτήρα, για λόγους υγείας, για έκτακτες περιπτώσεις και για την εκπαίδευση.

«Ξέρουμε ότι η πανδημία προκαλεί θυμό και βαθιά αμηχανία. Υπάρχουν νέες οικονομικές ανισότητες και για τον λόγο αυτό θα στηρίξουμε άμεσα όλες τις κατηγορίες που πλήττονται από τους νέους αυτούς περιορισμούς» τόνισε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα