Κορονοϊός – Ιταλία: Σκέψεις για εκκένωση της Σαρδηνίας από τουρίστες

Κορονοϊός – Ιταλία: Σκέψεις για εκκένωση της Σαρδηνίας από τουρίστες
Εικόνα από παραλία της Ιταλίας σε καιρό κορονοϊού AP

Δεκάδες τουρίστες που σχετίζονται με τα νυχτερινά κέντρα του ιταλικού νησιού, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και έχουν μπει σε καραντίνα.

Το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τουρίστες από τη Σαρδηνία, εξετάζουν οι αρχές στην Ιταλία μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορονοϊού στα νυχτερινά κέντρα του νησιού. Δεκάδες τουρίστες, που βρίσκονται σε καραντίνα ενδέχεται να μετακινηθούν με ειδικά αεροσκάφη και πλοία στην ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κόστα Σμεράλντα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό ενώ ένας υπάλληλος ενός άλλου κλαμπ στο Σαν Τεοντόρο νοσηλεύεται.

Οι ιταλικές αρχές υγείας εξετάζουν επίσης θαμώνες στο κέντρο διασκέδασης του πρώην αφεντικού της Φόρμουλα 1, Φλάβιο Μπριατόρε, αφού περισσότερες από 60 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις συνδέθηκαν με τον χώρο.

Την Παρασκευή (28/08), η Ιταλία σημείωσε νέα αύξηση στα κρούσματα καθώς επιπλέον 1.411 άτομα βρέθηκαν θετικά. Τέτοιοι αριθμοί δεν είχαν παρατηρηθεί από τις 2 Μαΐου, όταν η χώρα βρισκόταν ακόμη σε lockdown.

Οι αρχές έχουν επίσης καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό τεστ από την αρχή της πανδημίας: 97.065. Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες και οι θάνατοι συνολικά ανέρχονται σε 35.472. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 265.409.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα