Κορονοϊός – Ιταλία: “Βοηθήστε μας μένοντας σπίτι”, το μήνυμα της αστυνομίας

Κορονοϊός – Ιταλία: “Βοηθήστε μας μένοντας σπίτι”, το μήνυμα της αστυνομίας

Η ιταλική αστυνομία ζήτησε από όλους τους πολίτες να συνεργαστούν μαζί της μέσα από μήνυμα στο Facebook, τονίζοντας πως η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούν να της προσφέρουν είναι αν μένουν σπίτι τις ημέρες του Πάσχα.

Ο καιρός έχει καλυτερεύσει τις τελευταίες ημέρες καθώς μπαίνουμε ολοένα και πιο βαθιά στην άνοιξη και αυτό το γεγονός φαίνεται πως έχει επηρεάσει πολύ κόσμο στο να μην τηρεί κατά γράμμα τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να βγαίνει έξω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Ιταλία που μετράει 20.000 ανθρώπινες απώλειες, με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα να αναφέρουν ότι παρά τους περιορισμούς, την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε, καταγράφηκαν σχεδόν 23.000 παραβάσεις.

Το νούμερο αυτό είναι ανησυχητικό με δεδομένο πως διανύουμε τις ημέρες του Πάσχα και η ιταλική αστυνομία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά έστειλε μήνυμα στους πολίτες ζητώντας τους την άμεριστη στήριξη στο έργο της για το καλό όλων!

Φέτος δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τις έξυπνες αναχωρήσεις ή τι να κάνουμε σήμερα για την Δευτέρα του Πάσχα. Αντιθέτως, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε υπεύθυνοι και να μην βγαίνουμε έξω.

Εάν στο παρελθόν οι υπηρεσίες μας ήταν κυρίως για την προστασία εκείνων που ταξίδευαν, σήμερα έχουμε ως πρωταρχικό στόχο στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός μας τη διασφάλιση της υγείας της χώρας.

Προσπαθούμε σκληρά. Ας μην απογοητεύσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους μέχρι τώρα. Βοηθήστε μας μένοντας σπίτι”, αναφέρει αναλυτικά το μήνυμα της ιταλικής αστυνομίας, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα