Κορονοϊός: Καραντίνα στη Βενεζουέλα – Κλείνει σύνορα η Κολομβία

Κορονοϊός: Καραντίνα στη Βενεζουέλα – Κλείνει σύνορα η Κολομβία
Ουρά σε σούπερ μάρκετ στο Καράκας. AP

Σε καραντίνα έθεσε τη Βενεζουέλα ο Μαδούρο με τα κρούσματα να φτάνουν τα 33. Εως τις 30 Μαϊου κλείνει τα σύνορά της η Κολομβία.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή τη Δευτέρα να τεθεί σε καραντίνα το σύνολο της επικράτειας της Βενεζουέλας, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 33.

Από σήμερα Τρίτη «η Βενεζουέλα μπαίνει σε κοινωνική καραντίνα», τόνισε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως αυτό το «απαραίτητο δραστικό μέτρο» θα εφαρμοστεί «σε όλη τη χώρα».

Ο Μαδούρο εξήγησε πως η απόφαση ακολούθησε τον εντοπισμό 16 νέων κρουσμάτων χθες Δευτέρα.

«Η κρίση αυτή μόλις ξεκινάει», προειδοποίησε ο σοσιαλιστής πολιτικός.

Η χώρα έθεσε σε καραντίνα χθες μερικές πολιτείες, όπου κατά τον Μαδούρο τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα θα εισαγάγει φάρμακα από την Κούβα και προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και «χιλιάδες» σετ εξετάσεων, από την Κίνα.

Οι τιμές του αργού κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω του πολέμου τιμών της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας και της μείωσης της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που απειλεί να επιδεινώσει την κρίση στη Βενεζουέλα, χώρα σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τις εξαγωγές αργού, που ήδη υφίσταται εμπάργκο από τις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο αναγνώρισε ότι οι σημερινές τιμές του αργού σημαίνουν πως το βαρέλι τιμάται κάτω από το κόστος εξόρυξής του στη χώρα του.

Ωστόσο, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, «πρέπει να εγγυηθούμε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Η Κολομβία κλείνει τα σύνορα ως την 30ή Μαΐου

   Η κυβέρνηση της Κολομβίας αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα από σήμερα Τρίτη ως την 30ή Μαΐου, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

«Έλαβα την απόφαση να κλείσουν, τα μεσάνυχτα, όλα τα χερσαία, θαλάσσια και ποτάμια σύνορα της χώρας από τη 17η Μαρτίου 2020 ως την 30ή Μαΐου», ανέφερε μέσω Twitter ο αρχηγός του κράτους των Άνδεων.

Στην Κολομβία έχουν επιβεβαιωθεί 54 κρούσματα του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα