Κορονοϊός - Κίνα: 32 νέα κρούσματα μόλυνσης - Τα 25 στο Πεκίνο

Πολίτες με μάσκα στο Πεκίνο
Πολίτες με μάσκα στο Πεκίνο AP

Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει περιορισμούς σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής.

Συνολικά 32 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, τα 25 από τα οποία εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της χώρας σήμερα. Την προηγουμένη, είχαν εντοπιστεί 28 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα 21 στην πρωτεύουσα.

Ο δήμος του Πεκίνου επιβάλλει περιορισμούς σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε αγορά χονδρικής.

ADVERTISING

Τα τέσσερα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία της κυβέρνησης όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μεταξύ ταξιδιωτών οι οποίοι φθάνουν στην κινεζική επικράτεια.

Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σε νοσοκομεία της Κίνας βρίσκονται 293 ασθενείς, των οποίων 13 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στον αντίποδα, 78.398 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί του συνόλου των 83.325 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνα, Covid-19
SHARE:

24Media Network