Κορονοϊός: Η Κούβα κλείνει τα σύνορα σε μη κατοίκους

Μαθητής στην Κούβα μαζί με την μητέρα του
Μαθητής στην Κούβα μαζί με την μητέρα του AP

Στη Κούβα έχουν επιβεβαιωθεί 21 κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία θα κλείσουν.

Η Κούβα ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο των συνόρων της σε μη κατοίκους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ η χώρα προσπαθούσε τις τελευταίες ημέρες να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής της δραστηριότητας, κινητήριος δύναμη της οικονομίας της.

«Θα εισάγουμε κανόνες για την είσοδο στα σύνορα της χώρας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο κατοίκων στην Κούβα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη χώρα ανέρχονται σε 21, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου, ενός Ιταλού τουρίστα, ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρπς.

Στη χώρα υπάρχουν επίσης 716 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. «Εγγυόμαστε την επιστροφή στην Κούβα των Κουβανών που βρίσκονται στο εξωτερικό, το δικαίωμα των ξένων που βρίσκονται εδώ να επιστρέψουν στις χώρες τους και διατηρούμε την οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη και για διάστημα 30 ημερών, με την έξοδο από την χώρα να παραμένει δυνατή, αλλά μόνο για τους περίπου 60.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 Γάλλων.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο δήλωσε πως σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στο νησί θα κλείσουν, ένα μέτρο πρωτοφανές στη χώρα. Με τον τουρισμό την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος, η Κούβα αρνιόταν μέχρι στιγμής να επιβάλει περιορισμούς στα σύνορά της. Η πολιτική αυτή την έφερε σε σύγκρουση με γειτονικές χώρες και επέσυρε κριτική από ένα μέρος του πληθυσμού, που εξέφρασε ανησυχίες καθώς στη χώρα το 20% των κατοίκων είναι άνω των 60 ετών, και συχνά υπάρχει έλλειψη σε σαπούνια και οι διακοπές παροχής νερού είναι συχνές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κούβα, Covid-19
SHARE: