Κορονοϊός - Μάλτα: Μηδέν κρούσματα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας

Κορονοϊός - Μάλτα: Μηδέν κρούσματα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας
AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοίού, η Μάλτα δεν κατέγραψε ούτε ένα θετικό κρούσμα για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Η Μάλτα δεν είχε κανένα νέο κρούσμα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η κρίση και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να χαλαρώνει μερικούς από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να συγκρατηθεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσε την Κυριακή (26/4) ο υπουργός Υγείας της χώρας, Κρις Φιρν.

"Αποφάσεις για την άρση μέτρων θα ληφθούν με βάση την επιστήμη και τους αριθμούς", δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η Μάλτα, με πληθυσμό περίπου μισού εκατομμυρίου, εντόπισε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στις 7 Μαρτίου και έκτοτε έχει αναφέρει σχεδόν 450 κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τέσσερις ηλικιωμένοι ασθενείς με ιατρικές επιπλοκές απεβίωσαν. Η χώρα έκλεισε τα σχολεία, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων, έκλεισε το αεροδρόμιο και τα μη απαραίτητα καταστήματα, όμως δεν επέβαλε πλήρες lockdown και τα εργοστάσια, τα εργοτάξια και οι παραλίες παρέμειναν ανοικτά.

Επαινέθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επειδή ανέπτυξε από τα πιο εκταταμένα δίκτυα διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης επαφών. Μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν πως, με μέσο όρο 38,74 τεστ ανά 1.000 ανθρώπους, η Μάλτα έρχεται μόλις τρίτη στα διαγνωστικά τεστ, μετά το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων είχε μειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε μονοψήφιους αριθμούς πριν φθάσει στο μηδέν. "Πρέπει τώρα να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε νέο κύμα σε ελαφρό κυματισμό", υπογράμμισε ο Φιρν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: