Κορονοϊός: Μετάλλαξη της “Όμικρον” εντοπίστηκε στην Αυστραλία

Κορονοϊός: Μετάλλαξη της “Όμικρον” εντοπίστηκε στην Αυστραλία
Σίδνεϊ. AP

Παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον εντόπισαν ερευνητές στην Αυστραλία σε κρούσμα που έφτασε στη χώρα απο την Αφρική. Ύποστηρίζουν πως δεν μπορεί να ανιχνευθεί με μοριακά τεστ.

Οι αρμόδιες Αρχές στην Πολιτεία του Κουίνσλαντ, στη βορειοανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν πως εντόπισαν δύο κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού γνωστή ως «Όμικρον».

Όμως κατά την γονιδιακή εξέταση που πραγματοποίησαν, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως το ένα κρούσμα πρόκειται για παραλλαγή της «Όμικρον», η οποία προέρχεται μεν από το συγκεκριμένο στέλεχος, αλλά  έχει λιγότερες μεταλλάξεις από την γνωστή μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα διαπίστωσαν 13 αλλαγές στη γονιδιακή αλυσίδα, πολύ λιγότερες από την μητρική μετάλλαξη.

Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμη να αξιόλογήσουν αν η νέα μετάλλαξη της «Όμικρον» είναι λιγότερο η περισσότερο επικίνδυνη, τονίζοντας πως είναι πολύ νωρίς.

Την αποκαλούν προσωρινά «Omicron like» (σαν την Όμικρον), όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  ορισμένοι ερευνητές αποκαλούν τη νέα παραλλαγή “stealth Omicron” επειδή δεν έχει τη διαγραφή που επιτρέπει στις δοκιμές PCR να την εντοπίσουν.

Τα κρούσματα προέρχονται από δύο άτομα, συγκεκριμένα από έναν Νιγηριανό που ταξίδεψε με αεροπλάνο από το Σίδνεϊ στο Καιρνς της Πολιτείας του Queensland  και από έναν άντρα από τη Νότιο Αφρική ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στην «Ομικρον» ενώ βρισκόταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Brisbane.

Και οι δύο δεν έχουν παρουσιάσει βαριά κλινικά συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από τις υγειονομικές αρχές.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version