Κορονοϊός: Μωρό δύο μηνών πέθανε στην Ταϊλάνδη

Κορονοϊός: Μωρό δύο μηνών πέθανε στην Ταϊλάνδη
Μπανγκόκ. AP

Το νεαρότερο θύμα στη χώρα, ένα μωρό δύο μηνών, βρίσκεται μεταξύ των 35 νεκρών του προηγούμενου 24ωρου από την πανδημία στην Ταιλάνδη.

Το νεαρότερο θύμα της επιδημίας του κορονοϊού στην χώρα, ένα μωρό δύο μηνών, βρίσκεται μεταξύ των 35 ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό το προηγούμενο 24ωρο στην Ταϊλάνδη, οι αρχές της οποίας αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα τρίτο κύμα της επιδημίας.

Ο αριθμός αυτός ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα στην χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφεται την ώρα που τα κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί και οι θάνατοι εξαπλασιαστεί από τον Απρίλιο που ξέσπασε το τρίτο κύμα της επιδημίας, έπειτα από έναν χρόνο που η Ταϊλάνδη κατάφερνε να θέτει υπό έλεγχο προηγούμενα ξεσπάσματα του ιού.

Το μωρό που πέθανε από COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο έπασχε από πρόβλημα στην καρδιά, διευκρίνισε η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19 της χώρας.

Η Μπανγκόκ που αποτελεί το επίκεντρο του πρόσφατου κύματος κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 876 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό μεταξύ των επαρχιών της χώρας.

Τα πρόσφατα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων σε 29 εστίες σε αγορές και πιο πρόσφατα σε εργοτάξια, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 1.100 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο στην περιοχή Λάκσι.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Μπανγκόκ, ήτοι το 70% του πληθυσμού της, την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει επίσης μια σειρά από εστίες σε φυλακές και, σύμφωνα με τις αρχές του σωφρονιστικού συστήματος, συνολικά 11.670 κρατούμενοι σε 13 φυλακές έχουν τώρα μολυνθεί.

Οι αρχές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού και 1,52 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή ή μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 2.473 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 113.555 από πέρυσι που ξέσπασε η πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα