Κορονοϊός: Νεκρή έγκυος νοσοκόμα στη Βρετανία – Σώθηκε το μωρό της

Κορονοϊός: Νεκρή έγκυος νοσοκόμα στη Βρετανία – Σώθηκε το μωρό της
Νοσοκόμες θρηνούν για την απώλεια ανθρώπων από τον κορονοϊό AP Photo/Manu Fernandez

Τραγωδία δίχως τέλος στην Αγγλία, όπου μία έγκυος νοσοκόμα 28 ετών που εργαζόταν σε νοσοκομείο του Λούτον έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό.

Ασύλληπτη τραγωδία στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην πόλη Λούτον, 50 περίπου χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο, όπου μία έγκυος νοσοκόμα ηλικίας 28 ετών έχασε τη ζωή της, νικημένη από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για την Μέρι Αγκιέγουα Αγιαπόνγκ, νοσοκόμα του “Luton and Dunstable University Hospital”, όπου και εργαζόταν την τελευταία πενταετία. Η άτυχη γυναίκα είναι μία από τους δεκάδες εργαζομένους του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας που πεθαίνουν από τον κορονοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί εν ώρα εργασίας.

Μολονότι η κατάστασή της έδειχνε να βελτιώνεται, παρουσιάστηκαν επιπλοκές που ανάγκασαν τους γιατρούς, έπειτα από εντολή του επικεφαλής του νοσοκομείου, να προχωρήσουν σε καισαρική. Μία απόφαση που αποδείχτηκε σωτήρια για το νεογέννητο μωρό της, το οποίο και σώθηκε, αποτελώντας σύμφωνα με τους ανθρώπους του νοσομείου “αχτίδα φωτός σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή”.

Έρανος για την υποστήριξη της οικογένειας

Δύο φίλες της 28χρονης νοσοκόμας μάλιστα προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση, πραγματοποιώντας έρανο για την ενίσχυση του συζύγου της άτυχης γυναίκας και του νεογέννητου. Πρωτοβουλία που είχε τεράστια απήχηση αφού, παρά τον αρχικό στόχο για συγκέντρωση 2.000 λιρών (1.500 περίπου ευρώ), το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έχει ξεπεράσει τις 20.000 λίρες (23.000 ευρώ). Μάλιστα, στο νεογέννητο κοριτσάκι δόθηκε το όνομα της αδικοχαμένης μητέρας: Μέρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα