Κορονοϊός: Ο Κόντε προανήγγειλε τη διάθεση 400 δισ. ευρώ για την στήριξη ιταλικών επιχειρήσεων

Κορονοϊός: Ο Κόντε προανήγγειλε τη διάθεση 400 δισ. ευρώ για την στήριξη ιταλικών επιχειρήσεων
Ο Τζουζέπε Κόντε (Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Την έγκριση και διάθεση 400 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων της Ιταλίας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η κυβέρνησή του, εκτός από τα 350 δισεκατομμύρια που είχαν διατεθεί τον Μάρτιο, ενέκρινε άλλα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, για την στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για δανειοδότηση των επιχειρήσεων. Για δάνεια μέχρι 5 εκατομμύρια ευρώ, το κράτος θα προσφέρει το 90% των εγγυήσεων, ενώ για δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ, το κράτος θα προσφέρει το 100% των εγγυήσεων: “Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιου είδους σχέδιο”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Γενικότερα, το δάνειο θα μπορεί να αγγίξει το 25% του τζίρου των επιχειρήσεων ή το διπλάσιο ποσό του μισθολογικού κόστους του προσωπικού. Η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για την ευρύτερη οικονομική στήριξη που έχει προσφερθεί από ευρωπαϊκή χώρα.

Για την βοήθεια των επιχειρηματιών, δραστηριοποιείται και το ιταλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού όπως είπε ο Τζουζέπε Κόντε: “Θα προστατέψουμε τις επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος από την προσπάθεια αγοράς τους από ξένες εταιρίες”.

Συνολικά, δηλαδή, η κυβέρνηση της Ρώμης διαθέτει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, με πρόθεση να βοηθηθούν, για πρώτη φορά και όσοι εργάζονται χωρίς την καταβολή ενσήμων: Σας ζητώ να γιορτάσουμε το Καθολικό Πάσχα σπίτι, θα ήταν ανεύθυνο να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε. Ελπίζουμε το Πάσχα αυτό να μας φέρει, όπως είναι και το θρησκευτικό του μήνυμα, την ποθητή λύτρωση από την κατάσταση που ζούμε”, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα, υπέρ όλων των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, για τους άνεργους και τα άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα