Κορονοϊός: Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από τις 2 Μαρτίου στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από τις 2 Μαρτίου στην Ιταλία
Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι λόγω κορονοϊού στην Ιταλία, ημερήσιος απολογισμός που είχε να εμφανιστεί από τις αρχές του περασμένου Μάρτη.

Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η μείωση των θανάτων συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό και ότι ο αριθμός της Κυριακής είναι ο χαμηλότερος από τις 2 του περασμένου Μαρτίου. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, βέβαια, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταγραφή των κρουσμάτων και των ανθρώπων που υπέκυψαν από τη νόσο τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα ήταν σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας ελλιπής.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 224 νέα κρούσματα, 24 ασθενείς έχασαν την ζωή τους και 440 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα βάσει του επίσημου υπολογισμού ανέρχονται στα 238.499. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.634. Παράλληλα, 182.893 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 148 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 2.314 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 18.510 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με το Σάββατο τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 38 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 25 ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν, επίσης, κατά 106.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, δήλωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την άποψη Ιταλών επιστημόνων σχετικά με την θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι όταν οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν επί τρεις ημέρες συμπτώματα του ιού, μπορούν να βγαίνουν από την απομόνωση χωρίς να είναι ανάγκη πλέον να πραγματοποιείται ειδικό τεστ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα