Κορονοϊός: Οι Φιλιππίνες έγιναν η πρώτη χώρα που κλείνει το Χρηματιστήριο

Κορονοϊός: Οι Φιλιππίνες έγιναν η πρώτη χώρα που κλείνει το Χρηματιστήριο
To Χρηματιστήριο των Φιλιππίνων AP Photo/Aaron Favila

Δραστικά μέτρα στις Φιλιππίνες, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Αναστολή επ' αόριστον στο Χρηματιστήριο Μετοχών.

Το Χρηματιστήριο Μετοχών των Φιλιππίνων έκλεισε επ’ αόριστον την Τρίτη, ενώ ανεστάλησαν οι συναλλαγές σε συνάλλαγμα και ομόλογα, εξέλιξη που σηματοδοτεί το πρώτο σε όλο τον κόσμο κλείσιμο τέτοιων αγορών ως απάντηση στον κορονοϊό, με τις αρχές να επικαλούνται τους κινδύνους για την ασφάλεια των χρηματιστών.

Η κίνηση αυτή έγινε αφού κάποια χρηματιστήρια έκλεισαν τις αίθουσες συναλλαγών ή ανέστειλαν τις συναλλαγές, αφού έχουν εξανεμιστεί τρισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακής αξίας. Είναι το πρώτο καθολικό κλείσιμο χρηματιστηριακών αγορών.

Και ενώ η εξέλιξη αυτή στις Φιλιππίνες έγινε για λόγους υγείας εν μέσω αυστηρών περιορισμών σε όλη τη χώρα, εγείρει την πιθανότητα και άλλα χρηματιστήρια να ακολουθήσουν, προκαλώντας παράλληλα την προσοχή των αναλυτών.

“Δεδομένης της πρωτόγνωρης ταχύτητας της βουτιάς στις τιμές των μετοχών, υπάρχουν υπόνοιες ότι τα χρηματιστήρια μετοχών ίσως κλείσουν εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν”, ανέφερε ο οίκος αναλύσεων Capital Economics σε σημερινή του έκθεση.

Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας “προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια υπαλλήλων και χρηματιστών” στο πλαίσιο των ευρύτερων, πανεθνικών μέτρων περιορισμού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα