Κορονοϊός: Οι μελέτες που δείχνουν ότι κάνει “θραύση” στα αεροπλάνα

Κορονοϊός: Οι μελέτες που δείχνουν ότι κάνει “θραύση” στα αεροπλάνα
Επιβάτης περνά από θερμομέτρηση πριν μπει σε αεροπλάνο AP

Σύμφωνα με δύο νέες έρευνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και μέσα από τις αεροπορικές πτήσεις.

Ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί και σε αεροπορικές πτήσεις, αναφέρουν οι δύο νέες μελέτες.

Σύμφωνα με το cnn μία νεαρή γυναίκα και η αδερφή της είχαν ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξαπλωνόταν με γοργούς ρυθμούς, επισκέφτηκαν το Μιλάνο και το Παρίσι, πριν καταλήξουν στο Λονδίνο.

Όταν η γυναίκα έφυγε από το Λονδίνο την 1η Μαρτίου, είχε πονόλαιμο και βήχα, καθώς επιβιβάστηκε στην πτήση για το Βιετνάμ, αλλά κανείς δεν το πρόσεξε.

Μέχρι τη στιγμή που έφυγε η πτήση της, 10 ώρες αργότερα, 15 άλλα άτομα που ήταν μαζί της είχαν μολυνθεί, ανέφεραν οι ερευνητές την Παρασκευή (18/9).

Αυτή είναι η μία από τις δύο ιστορίες που δείχνει πώς μπορεί να εξαπλωθεί ο covid-19 σε πτήσεις αεροπορικών εταιρειών και υποδηλώνει ότι η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων δεν τους προστατεύει πλήρως.

Σε ένα άλλο περιστατικό, οι επιβάτες μιας πτήσης από τη Βοστώνη προς το Χονγκ Κονγκ φαίνεται να έχουν μολύνει δύο αεροσυνοδούς.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν μεγάλες πτήσεις στις αρχές της πανδημίας, πριν οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα