Κορονοϊός: Όταν ο Τραμπ ήταν αντιεμβολιαστής

Κορονοϊός: Όταν ο Τραμπ ήταν αντιεμβολιαστής
AP Photo/Alex Brandon

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται την ανακάλυψη εμβολίων και ποντάρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού, με τις δηλώσεις του όμως αυτές να έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε όταν ήταν στον Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα.

Με την κρίση του κορονοϊού να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ ολοένα και περισσότερο, τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται ένα φάρμακο κατά της ιλαρά που δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί ως πιθανό για να αλλάξει η κατάσταση (game changer), αποθέωσε τις κινήσεις για την παραγωγή εμβολίων και αποθέωσε τη δουλειά του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όλα αυτά όμως έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα πρέσβευε ο νυν Αμερικανός πρόεδρος πριν αρκετά χρόνια, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο “ABC” να υπενθυμίζει σε κείμενό του πως “όταν ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν στον Λευκό Οίκο και αντιμετώπιζε κρίσεις με προβλήματα υγείας, όπως το Η1N1, o Τραμπ εξέφραζε εντελώς διαφορετικές απόψεις.

“Κατήγγειλε το Εθνικό Σύστημα Υγείας χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο, έλεγε πως τα εμβόλια μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον άνθρωπο και εμφανιζόταν αρνητικός για τη χρήση φαρμάκων που δεν είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν, συνεπώς δεν ήταν για εκείνον ασφαλή και αποτελεσματικά”.

Όπως μάλιστα προσθέτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο “ο Τραμπ ισχυριζόταν τότε πως όταν δίνεις μάχη κατά μίας επιδημίας, δεν πρέπει οι προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να καθοδηγούνται από ένα πολιτικό πρόσωπο που δίνει αναφορά στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, όταν τον ρωτούσαν για εμβόλια εκείνος επέμενε πως δεν θα επέτρεπε ποτέ στα παιδιά του να παίρνουν φάρμακα που ουδείς ξέρει με σιγουριά αν λειτουργούν με όλο το σεβασμό στα άτομα που δουλεύουν για αυτά”.

Τώρα όμως, όλα αυτά έχουν ανατραπεί, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναφέρει μεταξύ άλλων την Κυριακή αναφορικά με τη χρήση φαρμάκων και εμβολίων: “Τι έχετε να χάσετε; Ίσως δουλέψει, ίσως να μη δουλέψει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα