ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Φάρμακο Κορονοϊού: Τα νέα για τον κορονοϊό και οι έρευνες για το φάρμακο που θα αντιμετωπίσει τη νόσο COVID-19

Κάμαλα Χάρις

Κάμαλα Χάρις: Αντιδράσεις για τη λήψη του χαπιού της Pfizer ενώ ήταν ασυμπτωματική

Την αντίδραση ορισμένβν ειδικών δημόσιας υγείας προκάλεσε η είδηση για την Κάμαλα Χάρις, ότι έλαβε το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού, ενώ ήταν ασυμπτωματική. Πολλοί έκαναν λόγο για "προνομιακή αντιμετώπιση".

Χάπι Paxlovid

Αντιικό φάρμακο κορονοϊού: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για τη χορήγησή τους - Πώς γίνεται η διαδικασία

Ξεκινούν από την Παρασκευή οι αιτήσεις για τη χορήγηση του αντιικού φαρμάκου κορονοϊού. Από την ερχόμενη Δευτέρα (28/03) θα είναι διαθέσιμο. Πώς γίνεται η διαδικασία και ποιους αφορά.

Κορονοϊός στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στην Ελλάδα - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες της χορήγησης των αντιικών φαρμάκων για τον κορονοϊό. Ποιοι τα δικαιούνται - Αναλυτικά η διαδικασία αίτησης και παραλαβής τους.

Μαθητές σε σχολείο

Πλεύρης: Άνοιγμα σχολείων με περισσότερα τεστ - Πότε έρχονται τα φάρμακα για τον κορονοϊό

Αποφασίζει μέσα στην εβδομάδα η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων, στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση για 10 Ιανουαρίου. Ανανεωμένο πρωτόκολλο παρά τα "πολύ θετικά του αποτέλεσμα". Τι είπε ο Υπ. Υγείας για φάρμακα και επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Εικόνα από το Βελιγράδι σε καιρό κορονοϊού

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα ενθαρρυντικά νέα για το στέλεχος που τρομάζει τον πλανήτη

Οι επιστήμονες μόλις αρχίζουν να κατανοούν την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, που έχει ανησυχήσει τον πλανήτη, ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα, που δίνουν ελπίδα για το μέλλον.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας 

Κουτσούμπας: Κατάργηση κάθε "πατέντας" σε εμβόλια και φάρμακα

Λήψη μέτρων προστασίας, στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και κατάργηση κάθε "πατέντας" σε εμβόλια και φάρμακα, ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στην τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Εργαστήριο επεξεργασίας αντισωμάτων

Κορονοϊός: "Πράσινο φως" από τον ΕΜΑ σε δύο θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της Covid-19, της Regeneron και της Celltrion έλαβαν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα χορηγούνται σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα που κινδυνεύουν με επιδείνωση.

Εργαστήριο (φωτογραφία αρχείου)

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πότε χορηγούνται και σε ποιους - Πόσο κοστίζουν

Έφτασαν στην Ελλάδα 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό. Ποιοι θα μπορούν να λάβουν τη συγκεκριμένη θεραπεία και υπό ποιες συνθήκες. Όλες οι λεπτομέρειες.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Ήρθαν οι πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό

Παρελήφθησαν 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων, που διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας του κορονοϊού είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Χάπι Pfizer - Μπουρλά: Αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού - Μόνο ένας στους 10 νοσούντες θα χρειαστεί νοσηλεία

Χάπι Pfizer - Μπουρλά: Αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού - Μόνο ένας στους 10 νοσούντες θα χρειαστεί νοσηλεία

"Σημαντική ημέρα για την ανθρωπότητα", σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά η Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε η μεγάλη αποτελεσματικότητα του χαπιού που ανέπτυξε η εταιρία του.

Γυναίκα με μάσκα

Κορονοϊός: Πότε επανέρχονται όσφρηση και γεύση μετά τη νόσηση

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, οι τέσσερις στους πέντε ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό ανακτούν τη χαμένη όσφρηση και γεύση τους. Ποιο το διάστημα που πέρασε και ποιες ηλικίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.