Κορονοϊός: Τα πρώτα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βουλγαρία

Κορονοϊός: Τα πρώτα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βουλγαρία
Πολίτης με μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό Eurokinissi

Στη Βουλγαρία επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα τέσσερα κρούσματα στη χώρα. Η κυβέρνηση λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορονοϊού λαμβάνει η Βουλγαρία, μετά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (δύο άνδρες και δύο γυναίκες).

Οι δύο άνδρες δεν είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει σε χώρα υψηλού κινδύνου και νοσηλεύονται σε θαλάμους απομόνωσης νοσοκομείων αναφοράς της χώρας, με ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της βουλγαρικής κυβέρνησης αποφασίσθηκε η ακύρωση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την ακύρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων χωρίς ακροατήριο και την απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων που αφορούν παιδιά. Επίσης, ο Δήμος της Σόφιας ακύρωσε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις και προχώρησε σε πρόσθετη απολύμανση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς και των δημόσιων υπηρεσιών.

Τηλεφωνική γραμμή, στην οποία οι πολίτες μπορούν να ζητούν πληροφορίες για τον κορονοϊό, τέθηκε σε λειτουργία από το υπουργείο Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα