Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Βόρεια Μακεδονία

Ιταλός αστυνομικός
Ιταλός αστυνομικός AP

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και είχε επιστρέψει οδικώς στη Β. Μακεδονία με βανάκι.

Η Βόρεια Μακεδονία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, μια γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

«Η ασθενής βρέθηκε θετική στον κορονοϊό… Είναι η πρώτη ασθενής στη Βόρεια Μακεδονία που βρίσκεται θετική σε αυτόν τον παθογόνο παράγοντα», είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.

Πρόκειται για μία 50χρονη που έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο των Σκοπίων, όπου και είναι απομονωμένη.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε παράλληλα ότι η ασθενής είχε διαμείνει στην Ιταλία επί ένα μήνα, όπου είχε επισκεφθεί συγγενείς της.

Η γυναίκα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας είχε ασθενήσει πριν από δύο εβδομάδες και αρχικά είχε νοσηλευτεί στην Ιταλία, όμως δεν είχε εξεταστεί για κοροναϊό. Με το που επέστρεψε στα Σκόπια μεταφέρθηκε στην κλινική της πόλης για λοιμώδη νοσήματα, όπου σήμερα βρέθηκε θετική στον ιό Covid-19.

Η γυναίκα, η οποία ζήτησε ιατρική βοήθεια νωρίς το πρωί την Τετάρτη, επέστρεψε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία από την Ιταλία, με ένα βανάκι. Όλοι οι άλλοι επιβάτες του οχήματος υποβάλλονται επίσης σε εξετάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Μακεδονία, Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE: