Κορονοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη

Κορονοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess AP

Αυστραλία και Ταϊλάνδη, μετρούν τα πρώτα θύματα από την επιδημία του Κορονοϊού. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο πρώην επιβάτη του Diamond Princess και έναν άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό.

Ένας 78χρονος Αυστραλός, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο ασθενής υπέκυψε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο του Περθ (νοτιοδυτικά), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας.

Η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο Περθ.

Πάνω από 700 κρούσματα του κοροναϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος του Diamond Princess.

«Η διαδικασία της καραντίνας δεν ήταν τέλεια», ήταν το σχόλιο του διευθυντή του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Εθνικό Κέντρο Υγείας και Ιατρικής της Ιαπωνίας, του Νόριο Ομαγκάρι.

Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους περίπου 160 Αυστραλού που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το πλοίο στα μέσα Φεβρουαρίου και επαναπατρίστηκαν. Εξακριβώθηκε πως είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό αφού επέστρεψε στη χώρα.

Διακομίστηκε σε μονάδα θεραπείας σε απομόνωση του νοσοκομείου του Περθ την 21η Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι πρώην επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου τέθηκαν σε καραντίνα σε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν άλλοτε ως καταυλισμός εργαζομένων σε ορυχεία κοντά στο Ντάργουιν (βόρεια).

Αρχικά, η κατάσταση του ζευγαριού δεν ενέπνεε καμία ανησυχία. Αλλά κατόπιν η υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, σημείωσε ο Άντριου Ρόμπερτσον, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Επέμεινε ότι το ζευγάρι τέθηκε σε απομόνωση πολύ γρήγορα και ότι δεν υπήρξε «κανένας κίνδυνος» για τον πληθυσμό ή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εξάλλου επίσης σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσαν το 26ο κρούσμα του κοροναϊού στην Αυστραλία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σαραντάρη που είχε ταξιδέψει στο Ιράν. Πρόκειται για τον δεύτερο Αυστραλό ο οποίος μολύνεται στη χώρα αυτή.

Τα υπόλοιπα κρούσματα του κοροναϊού στην Αυστραλία είναι άνθρωποι που ζούσαν ή επισκέπτονταν την επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας.

Έπασχε από δάγκιο πυρετό, υπέκυψε από τον Covid-19

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε επίσης τον πρώτο της θάνατο από τον νέο κοροναϊό.

Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών.

Μέχρι στιγμης στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κοροναϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα