Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στη Βραζιλία- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρίο και Σάο Πάολο

Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στη Βραζιλία- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρίο και Σάο Πάολο
AP

Πρόκειται για έναν 62χρονο που πέθανε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

H Βραζιλία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον νέο κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 62χρονο άνδρα που πέθανε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, την πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με μια πηγή από την κυβέρνηση της πολιτείας του Σάο Πάολο, το θύμα αντιμετώπιζε και «άλλα προβλήματα υγείας», εκτός της νόσου Covid-19.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Globonews, ο 62χρονος ήταν διαβητικός και είχε υπέρταση. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για «εισαγόμενο» κρούσμα.

Ο θάνατος του ασθενούς επήλθε χθες Δευτέρα, είπε ο δήμαρχος του Σάο Πάολο Μπρούνο Κόβας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο CBN.

«Δυστυχώς, (ο θάνατος αυτός) δείχνει τη σοβαρότητα της πανδημίας, σε αντίθεση με όσα ορισμένοι πιστεύουν», επισήμανε ο Κόβας.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη του Σάο Πάολο και η πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, με τις αρχές να επιβάλουν σειρά περιορισμών στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, των εστιατορίων και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η Βραζιλία, με πληθυσμό 210 εκατομμύρια κατοίκους, καταμετρά έως αυτή τη στιγμή 234 κρούσματα του κορονοϊού, τα 152 εκ των οποίων στην πολιτεία του Σάο Πάολο, τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας.

Σειρά περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να διαρκέσουν 15 ημέρες, εκδόθηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο εμβληματικών τουριστικών αξιοθέατων, όπως το Άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το κυβερνητικό διάταγμα προβλέπει κυρίως ότι «τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να λειτουργούν στο 50% των δυνατοτήτων τους, κάτι που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν με τους επιβάτες να καταλαμβάνουν μονάχα τις θέσεις στα καθίσματα», εξήγησε ο κυβερνήτης του Ρίο Ουίλσον Βίτσελ μιλώντας στο TV Globo.

Τα εστιατόρια θα πρέπει να λειτουργούν σε ποσοστό 30%, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί στις επισκέψεις στις παραλίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα