Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στη Νορβηγία

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στη Νορβηγία
Εργαζόμενοι με προστατευτικά ρούχα και μάσκες λόγω του κορονοϊού AP

Τον πρώτο θάνατο στη Νορβηγία από τον νέο κορονοϊό επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της χώρας. Τα κρούσματα φτάνουν τα 621. Το βασιλικό ζεύγος μπαίνει σε καραντίνα.

Η Νορβηγία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός ‘Ερνα Σόλμπεργκ μιλώντας στο δίκτυο NRK.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στις 26 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προβλήθηκαν από τον ιό ανερχόταν στους 621 έως χθες, Τετάρτη.

Πρόκειται για “ένα ηλικιωμένο” πρόσωπο, δήλωσε η πρωθυπουργός χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, “πέθανε σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του ‘Οσλο”, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Είναι ο δεύτερος θάνατος στις σκανδιναβικές χώρες που οφείλεται στην επιδημία του Covid-19.

Το βασιλικό ζεύγος σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους

Ο 83χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ ο 5ος και η 82χρονη σύζυγός του, βασίλισσα Σόνια (82) βρίσκονται σε καραντίνα λόγω των νέων κανονισμών αντιμετώπισης του κορονοϊού της χώρας τους. Και οι δύο δεν παρουσιάζουν όμως συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική βασιλική οικογένεια σήμερα, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλοι οι πολίτες που βρίσκονταν εκτός Σκανδιναβίας μετά τις 27 Φεβρουαρίου πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Ο βασιλιάς Χάρλαντ και η βασίλισσα Σόνια επισκέφθηκαν την Ιορδανία στις αρχές Μαρτίου. Όπως μετέδωσε ο νορβηγικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NRK, το προληπτικό μέτρο ελήφθη επίσης και για πολλούς υπουργούς, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σορέιντε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα