Κορονοϊός: Ρεκόρ παραβάσεων σε μία ημέρα στην Ιταλία, πάνω από 16.000!

Κορονοϊός:  Ρεκόρ παραβάσεων σε μία ημέρα στην Ιταλία, πάνω από 16.000!
Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Οι Ιταλοί δεν συμμορφώθηκαν άπαντες με τις δημόσιες εκκλήσεις να μείνουν σπίτι τις ημέρες του Πάσχα και η γειτονική χώρα κατέγραψε ρεκόρ σε ημερήσιο αριθμό παραβατών, με πάνω από 16.000 την Δευτέρα.

Για τους Ιταλούς, οι δύο ημέρες που προηγήθηκαν σημαδεύτηκαν από ανυπακοή καθώς τόσο την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών όσο και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που δε συμμορφώθηκε στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Την Κυριακή του Πάσχα οι δυνάμεις της τάξης έκαναν έλεγχο σε 213.565 άτομα και σε 60.435 καταστήματα και από αυτόν προέκυψε πως διαπράχτηκαν παραβάσεις από συνολικά 13.756 πολίτες και 121 μαγαζάτορες, με την κατάσταση να χειροτερεύει μάλιστα την Δευτέρα.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έγινε ρεκόρ ημερήσιων παραβάσεων από την ημέρα που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, με πάνω από 16.000 ανθρώπους να εντοπίζονται και να τιμωρούνται με πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, 16.545 άτομα τιμωρήθηκαν επειδή παραβίασαν την απαγόρευση μετακίνησης, 88 επειδή έδωσαν ψευδή στοιχεία και 29 για παραβίαση της καραντίνας. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 252.148 άτομα και σε 62.391 μαγαζιά, με 146 καταστηματάρχες να δέχονται καταγγελία και 63 να βλέπουν να μπαίνει λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Αναμφίβολα ο αριθμός αυτός είναι ανησυχητικός, ωστόσο εκείνο το νούμερο που προκαλεί θλίψη και οδύνη είναι άλλο και αφορά τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Ένωσης Γιατρών, από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός είναι πλέον 112 οι γιατροί που έχουν πεθάνει, με τρεις θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, 8 είναι οι φαρμακοποιοί που έχουν πεθάνει επί εποχής κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα