Κορονοϊός - Ρωσία: Πάνω από 10.000 κρούσματα για έκτη συνεχόμενη μέρα

A woman wearing a face mask to protect against coronavirus walks past wax faces displayed in a window of a wax museum in St.Petersburg, Russia, Monday, May 4, 2020. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Γυναίκα με μάσκα στην Αγία Πετρούπολη (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Σε 187.859 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα πλέον στη Ρωσία, αφού την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν 10.699 νέα. 98 θάνατοι αναφέρθηκαν το 24ωρο που μας πέρασε.

Στη Ρωσία καταγράφηκαν για έκτη συνεχή ημέρα, περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού, περισσότερα από τα μισά από τα οποία στη Μόσχα, όπου το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 31 Μαΐου.

Πλέον στη χώρα έχουν αναφερθεί 187.859 κρούσματα, με τα 10.699 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις αρχές, γεγονός που φέρνει τη Ρωσία στην πέμπτη θέση του καταλόγου με τις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα της covid-19.

Στατιστικά ο αριθμός των θανάτων παραμένει μικρός με 1.723 να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 98 το τελευταίο 24ωρο.

Η Μόσχα, όπου η καραντίνα παρατάθηκε έως τις 31 Μαΐου, παραμένει η βασική εστία της επιδημίας στη Ρωσία, με 5.846 νέα κρούσματα και συνολικά 98.522.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από την αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν –4,98 εκατομμύρια σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό-- και όχι στην επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας.

Στόχος της εντατικής εκστρατείας διενέργειας τεστ είναι να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς της covid-19 ή άνθρωποι με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι σε κάποιες χώρες δεν καταγράφονται λόγω της έλλειψης επαρκών ελέγχων, ώστε να μπαίνουν σε καραντίνα και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού, αλλά και να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η προσέγγιση αυτή των ρωσικών αρχών εξηγεί εν μέρει και το χαμηλό ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, επισημαίνουν.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network