Κορονοϊός: Σε αυτοαπομόνωση ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσόβου

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι AP

Ο Αλμπίν Κούρτι ήρθε σε "στενή επαφή" με ένα πρόσωπο το οποίο με τη σειρά του είχε επαφές με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα τεθεί αυτοβούλως σε απομόνωση αφού ήλθε σε «στενή επαφή» με ένα πρόσωπο το οποίο με τη σειρά του είχε επαφές με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που δεν θα πάω στο πρωθυπουργικό γραφείο», έγραψε στο Facebook ο 44χρονος Κούρτι.

ADVERTISING

Δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα θα παραμείνει σε καραντίνα, εξηγώντας μόνο ότι θα μείνει στο διαμέρισμά του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του στελέχους του υπουργείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, με το οποίο είχε έρθει σε επαφή. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα», ανέφερε.

Το Κόσοβο έλαβε πολύ γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία και μέχρι σήμερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί μόνο 884 κρούσματα. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 28 πέθαναν.

Ο Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, είναι σε αναμονή της διεξαγωγής νέων εκλογών, αφού η κυβέρνησή του καταψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου.

Η διεξαγωγή νέων εκλογών προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση στο Κόσοβο. Ο ίδιος ο Κούρτι θα ήθελε να προκηρυχθούν εκλογές αφού τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία, όμως οι πολιτικοί αντίπαλοί του θέλουν να δοθεί σε άλλο πρόσωπο η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, χωρίς να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Ο Κούρτι αντιτάχθηκε στην πρόθεση του Κοσοβάρου προέδρου Χασίμ Θάτσι να αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Αβντουλάχ Χότι και το θέμα έχει παραπεμφθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόσοβο, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network