Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία – Στους 120 οι νεκροί

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία – Στους 120 οι νεκροί
Κλειστός δρόμος στην Ισπανία εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Τα κρούσματα μπορεί να υπερβούν τα 10.000 έως την ερχόμενη εβδομάδα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Σάντσεθ σε διάγγελμά του.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε την Παρασκευή τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν οι αρχές ενάντια στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που θα συγκληθεί το Σάββατο, θα εγκριθεί το σχετικό διάταγμα με το οποίο η Ισπανία “θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών”, είπε ο Σάντσεθ σε ένα σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στη χώρα και καταμετρά περισσότερα από 4.200 κρούσματα.

“Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000”, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κινητοποίηση “όλων των οικονομικών, υγειονομικών, δημόσιων και ιδιωτικών, και στρατιωτικών μέσων για την προστασία όλων των πολιτών”, εξήγησε ο Σάντσεθ.

Όμως, η “νίκη εξαρτάται από τον καθένα εξ ημών… ο ηρωισμός συνίσταται στο να πλένουμε τα χέρια και να παραμένουμε στα σπίτια μας”, τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα