Κορονοϊός: Σε κλοιό πανδημίας η Λατινική Αμερική

Κορονοϊός: Σε κλοιό πανδημίας η Λατινική Αμερική
Κορονοϊός στις ΗΠΑ AP

Αντιμέτωπες με πρωτοφανή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού βρίσκονται πολλές χώρες, κατά κύριο λόγο της Λατινικής Αμερικής.

Με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε πολλές χώρες του πλανήτη, με την Λατινική Αμερική να πλήττεται σφόδρα από την πανδημία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα νέα περιστατικά μόλυνσης ξεπερνούν στο σύνολο της αμερικανικής ηπείρου, τα 100.000 ημερησίως.

Η Βενεζουέλα είδε για πρώτη φορά περισσότερα από 1.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ στην Αργεντινή που οι νεκροί ξεπέρασαν τους 5.000, κατεγράφησαν 7.043 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο!

Στην Αργεντινή η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων αποδίδεται στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία αν και επιβεβλημένα από τις 20 Μαρτίου, χαλαρώνουν πλέον σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται σε 260.911 και πλέον ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας. Ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας στην χώρα ανέρχεται σε 5.004, ενώ παρά τον αυστηρό περιορισμό στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του, η πρωτεύουσα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στην χώρα.

Στην Βενεζουέλα, ο πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο έχει παρατείνει από την Κυριακή την κατάσταση συναγερμού, η οποία είχε ανανεωθεί στην χώρα πριν από 30 ημέρες. Στην χώρα, που βρίσκεται σε καραντίνα από τον Μάρτιο, την Τρίτη για πρώτη φορά ξεπεράστηκε το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων. 1.138 είναι ο αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνίας, Χόρχε Ροδρίγκες, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τις 27.938 και τα θύματα του ιού ανέρχονται σε 238 από την αρχή της πανδημίας. Αντιπολίτευση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αμφισβητούν τους άνωθεν αριθμούς, αναφέροντας πως στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κατεγράφη την Τρίτη και στο Μεξικό, όπου ανακοινώθηκαν 6.686 νέα κρούσματα. Η χώρα καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και την Βραζιλία ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 492.522, με τις αρχές να επαναλαμβάνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ υψηλότερος από τα επιβεβαιωμένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα