Κορονοϊός: Σημαντική μείωση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα

Ιατρικό προσωπικό επί το έργον σε νοσοκομείο της Νταεγού, στη Νότια Κορέα
Ιατρικό προσωπικό επί το έργον σε νοσοκομείο της Νταεγού, στη Νότια Κορέα AP

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη 76 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, με την πτωτική τάση ως προς την εξάπλωση στη χώρα να συνεχίζεται, δείχνοντας πως η κατάσταση οδεύει προς εξομάλυνση.

Εβδομήντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ανακοίνωσαν την Τρίτη (24/3) οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στοιχείο το οποίο υποδεικνύει πως συνεχίζεται η πτωτική τάση ως προς την εξάπλωση της πανδημίας και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη μεγαλύτερη εστία στην Ασία πέραν της ηπειρωτικής Κίνας οδεύει προς εξομάλυνση.

Με βάση τα δεδομένα που δημοσιοποίησαν τα Κορεατικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (KCDC), το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Νότια Κορέα ανέρχεται πλέον σε 9.037.

ADVERTISING

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 120 νεκρούς, αυξήθηκε δηλαδή κατά 2.

Αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη ημέρα που οι υγειονομικές αρχές στη Σεούλ κατέγραψαν περίπου εκατό, ή λιγότερα, νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τη Δευτέρα (23/3) ανακοινώθηκε ο χαμηλότερος αριθμός μολύνσεων από την 29η Φεβρουαρίου, όταν η εξάπλωση έφθανε στην κορύφωσή της με 909 κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Κορέα

24Media Network