Κορονοϊός: Συνδυασμός δόσεων διαφορετικών εμβολίων κατά της COVID-19 για 760.000 Νοτιοκορεάτες

Κορονοϊός: Συνδυασμός δόσεων διαφορετικών εμβολίων κατά της COVID-19 για 760.000 Νοτιοκορεάτες
Τεστ για τον κορονοϊό στη Νότια Κορέα AP

Η λύση της χορήγησης διαφορετικού σκευάσματος στη δεύτερη δόση του εμβολιασμού από τον κορονοϊό προκρίθηκε στη Νότια Κορέα.

Περίπου 760.000 Νοτιοκορεάτες, που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca Plc, θα μπορούν να εμβολιαστούν για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της Pfizer λόγω καθυστερήσεων αποστολής από το παγκόσμιο σύστημα διαμοιρασμού εμβολίων COVAX, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μερικές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Ισπανία, έχουν ήδη εγκρίνει έναν τέτοιο συνδυασμό δόσεων διαφορετικών εμβολίων κυρίως λόγω ανησυχιών για σπάνια περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ισπανική έρευνα έδειξε ότι η χορήγηση δόσης του εμβολίου της Pfizer σε ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματά της.

Περίπου 835.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από το μηχανισμό COVAX προγραμματίζεται να φτάσουν στη Νότια Κορέα ως τα τέλη του Ιουνίου. Αυτές προγραμματιζόταν να χρησιμοποιηθούν κυρίως ως δεύτερες δόσεις για περίπου 760.000 υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη τους δόση τον Απρίλιο.

Η αποστολή του φορτίου έχει καθυστερήσει και θα φτάσει τον Ιούλιο ή αργότερα, ενώ η χώρα έχει χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα αποθέματα του εμβολίου της AstraZeneca για να ανταποκριθεί στην μεγαλύτερη από το αναμενόμενο συμμετοχή στην εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία συνέβαλε στην επίτευξη από τη Νότια Κορέα δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο του στόχου της για τον εμβολιασμό το πρώτο εξάμηνο.

Ποσοστό άνω του 27% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού ως χθες, Πέμπτη, και η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο να έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της ως τον Σεπτέμβριο και να έχει επιτύχει συλλογική ανοσία πριν από τον Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση αναμένει να λάβει 80 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 το τρίτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατομμυρίων τον Ιούλιο. Αυτές είναι των εμβολίων της AstraZeneca, της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα διεξαγάγει κλινική δοκιμή με τον συνδυασμό δόσης του εμβολίου της AstraZeneca με δόση του εμβολίου της Pfizer και άλλων.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει δοκιμή, στην οποία μετείχαν 100 υγειονομικοί, για να εξετάσει την ανάπτυξη αντισωμάτων και άλλες ανοσολογικές επιδράσεις, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες, Πέμπτη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας της Νότιας Κορέας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (KDCA) Τζεόνγκ Εούν-Κιεόνγκ.

Η υπηρεσία αυτή ανακοίνωσε ότι 507 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στη χώρα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 150.238 , ενώ ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανέρχεται σε συνολικά 1.996 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα