Κορονοϊός: Σκληραίνει τα μέτρα η Σαουδική Αραβία μετά την “έκρηξη” των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Σκληραίνει τα μέτρα η Σαουδική Αραβία μετά την “έκρηξη” των κρουσμάτων
Αστυνομία στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφία αρχείου) AP

Κλείνουν για τουλάχιστον δέκα ημέρα οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα καφέ και άλλοι χώροι διασκέδασης της Σαουδικής Αραβίας.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσουν για τουλάχιστον δέκα ημέρα οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα καφέ και άλλοι χώροι διασκέδασης, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

Το πλούσιο βασίλειο του Κόλπου ανέστειλε “όλες τις δραστηριότητες διασκέδασης”, περιλαμβανομένων των κινηματογράφων και των αιθουσών παιχνιδιών, καθώς και τις υπηρεσίες σε όλα τα εστιατόρια και τα καφέ για διάστημα δέκα ημερών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο SPA.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η αναστολή αυτών των δραστηριοτήτων ενδέχεται να παραταθεί.

Εξάλλου “όλες οι γιορτές και οι εκδηλώσεις”, περιλαμβανομένων των γαμήλιων πάρτι, αναστέλλονται για 30 ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο “να αποτραπεί η εμφάνιση δεύτερου κύματος” μολύνσεων από κορονοϊό, εξήγησε.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες αφού ο Σαουδάραβας υπουργός Εσωτερικών Ταουφίκ αλ Ράμπια προειδοποίησε την Κυριακή ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί, αν οι πολίτες δεν σέβονται τις υγειονομικές συστάσεις.

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε την Τετάρτη την είσοδο στη χώρα ατόμων από είκοσι χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19. Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους Σαουδάραβες παρατάθηκε πριν μία εβδομάδα ως τις 17 Μαΐου, από τις 31 Μαρτίου που ήταν προηγουμένως.

Η χώρα έχει καταγράψει περίπου 369.000 κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 6.400 θανάτους. Ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στις 17 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε ένα πρώτο φορτίο από εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα