Κορονοϊός στην Πολωνία: Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ για 2 εβδομάδες

Κορονοϊός στην Πολωνία: Κλείνουν εστιατόρια και μπαρ για 2 εβδομάδες
Μπαρ στην Πολωνία AP

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Πολωνία ξεπερώντας τα 13.600 σε ένα 24ωρο. Η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη νέων μέτρων.

Η Πολωνία θα κλείσει εστιατόρια και μπαρ για δύο εβδομάδες και θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις σε πέντε άτομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αφού ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 13.600.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στόχος των νέων μέτρων είναι να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων και ότι χωρίς αυτά τα ημερήσια περιστατικά μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα 25.000.

«Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι πιο αποφασιστικές», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι. «Αυτό που μας ανησυχεί πολύ είναι η ταχύτητα της αύξησης (των κρουσμάτων)».

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η εθνικιστική κυβέρνηση του κόμματος PiS του Μοραβιέτσκι θα επιτρέψει τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να περιορίσει δραστικά τα δικαιώματα στην άμβλωση.

Ο Μοραβιέτσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες άνω των 70 ετών να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και δεν ανακοίνωσε υποχρεωτικό lockdown για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Η κυβέρνηση θα ανοίξει μια γραμμή επικοινωνίας προκειμένου οι ηλικιωμένοι να μπορούν να ζητούν βοήθεια για να προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, αλλά μόνο τα παιδιά έως την τρίτη τάξη θα παρακολουθούν μαθήματα με φυσική παρουσία, ενώ για τους μεγαλύτερους μαθητές θα ισχύσει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης.

Το σύστημα υγείας της Πολωνίας έχει αρχίσει να δέχεται πιέσεις υπό το βάρος των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να μετατρέψει στάδια και συνεδριακά κέντρα σε νοσοκομεία εκστρατείας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 153 θανάτους σήμερα, συγκριτικά με 168 μία ημέρα νωρίτερα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 4.172.

Αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για πιθανούς περιορισμούς για την εορτή των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου, μία ημέρα όπου παραδοσιακά οι Πολωνοί επισκέπτονται τα κοιμητήρια και τους τάφους αγαπημένων τους προσώπων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα