Κορονοϊός: “Στο κόκκινο” η Σερβία – Αριθμός ρεκόρ στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: “Στο κόκκινο” η Σερβία – Αριθμός ρεκόρ στις ΜΕΘ
Εικόνα από το Βελιγράδι σε καιρό κορονοϊού AP

Για αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Σερβίας. Το τελευταίο 24ωρο 12 θάνατοι και 279 κρούσματα ενώ 154 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Σερβία αναφορικά με τον κορονοϊό, καθώς τα κρούσματα είναι καθημερινά αρκετά ενώ ένδειξη της επιθετικότητας του ιού είναι ο μεγάλος αριθμός ασθενών των οποίων απειλείται η ζωή.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 279 νέα κρούσματα, ενώ 12 ασθενείς κατέληξαν, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της πρωθυπουργού Άνα Μπρνάμπιτς την Δευτέρα (13/07). Συνολικά έχουν αποβιώσει 405 ασθενείς και έχουν νοσήσει 18.639 άτομα. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 154 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Η κ. Μρπνάμπιτς επισήμανε ότι το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα, γεγονός που οφείλεται στην ανάγκη άμεσης νοσηλείας της πλειονότητας των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε καθημερινή βάση. Για το 70% σχεδόν των νέων κρουσμάτων χρειάζεται να γίνει εισαγωγή σε νοσοκομεία αναφοράς, ανέφερε η πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις 20 πόλεις που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η κ. Μπρνάμπιτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ακόμη και γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Το θέμα εισόδου στην Ελλάδα των πολιτών της Σερβίας επανήλθε στο προσκήνιο όσο πλησιάζει η 15η Ιουλίου, ημερομηνία που θα γίνει η νέα αξιολόγηση από την ελληνική κυβέρνηση. Στον σερβικό Τύπο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους εκτιμάται ότι θα παραταθεί για άλλες δύο εβδομάδες η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τους υπηκόους της Σερβίας. Ο υπουργός Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου ότι «πιθανότατα η Ελλάδα θα συνεχίσει να κρατά κλειστά τα σύνορα για τους τουρίστες από τη Σερβία μέχρι την 31η Ιουλίου και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Σερβία, ίσως παραταθεί η απαγόρευση και για τον Αύγουστο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα