Κορονοϊός - Βέλγιο: Τριπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα

Βρυξέλλες.
Βρυξέλλες. AP

Το Βέλγιο ξεπέρασε το όριο των 3.000 θανάτων. Ο αριθμός των νεκρών τριπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα ενω σχεδόν 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα.

Ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού τριπλασιάστηκε σε οκτώ ημέρες στο Βέλγιο με 3.019 θανάτους να έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

496 νέοι θάνατοι έχουν αναφερθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 171 που καταγράφηκαν μεταξύ της 18ης και της 31ης Μαρτίου σε οίκους ευγηρίας στη Φλάνδρα, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

ADVERTISING

Ο αριθμός των θανάτων τριπλασιάστηκε σε οκτώ ημέρες, κυρίως λόγω της καθυστερημένης καταμέτρησης των θανάτων στους οίκους ευγηρίας της χώρας, που αριθμεί 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι περισσότεροι θάνατοι, σε ποσοστό 57%, καταγράφονται στα νοσοκομεία και το 40% στα γηροκομεία.

Ο αριθμός των ασθενών, φορέων του ιού, αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 1.684 νέα κρούσματα και ανήλθε σε 26.667 έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις, από 24.903 που ήταν στον προηγούμενο απολογισμό.

Η Φλάνδρα φαίνεται να είναι η πλέον πληγείσα περιφέρεια με το 58% των κρουσμάτων, έναντι 30% στη Βαλονία και 11% στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ της 15ης Μαρτίου και της 9ης Απριλίου, 10.356 ασθενείς της Covid-19 εισήχθησαν στο νοσοκομείο και 993 χρειάστηκαν αναπνευστική βοήθεια. Κατά την ίδια περίοδο, 5.568 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

Οι αρχές επανέλαβαν την έκκλησή τους προς τους πολίτες να σεβαστούν τις οδηγίες για τον περιορισμό στο σπίτι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Η κυβέρνηση, της οποίας ηγείται η Σοφί Βιλμές, αναμένεται να αποφασίσει την προσεχή Τετάρτη εάν ο κατ' οίκον περιορισμός παραταθεί ή γίνει αυστηρότερος, βάσει των συστάσεων της αρμόδιας ομάδας των ειδικών για την ανάπτυξη της στρατηγικής για έξοδο από την κρίση της ασθένειας Covid-19.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network