Κορονοϊός: Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν στο Μπαγκλαντές

Κορονοϊός: Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν στο Μπαγκλαντές
Συγκέντρωση Μουσουλμάνων AP

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπαγκλαντές για να προσευχηθούν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ύστερα από την είδηση του πρώτου θανάτου από τον ιό στη χώρα.

Το Μπαγκλαντές θρηνεί τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό, ενώ συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 17. Ωστόσο, η κίνηση των κατοίκων της πόλης Raipur να συγκεντρωθούν σε κεντρικό σημείο και να προσευχηθούν για την αντιμετώπιση του ιού έχει προκαλέσει “συναγερμό” σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της Αστυνομίας, Τότα Μία περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην τελετή, ενώ ρεπορτάζ του “BBC” κάνει λόγο για 30.000. Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη νέων κρουσμάτων, αφού ήδη σε αρκετές χώρες οι θρησκευτικές τελετές προκάλεσαν την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Μία υποστηρίζει πως οι διοργανωτές δεν έλαβαν άδεια για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, αν και πολλές τοπικές συγκεντρώσεις στο Μπαγκλαντές δεν λαμβάνουν επίσημη άδεια από το κράτος.

Ο ανταποκριτής του BBC υποστηρίζει πως την τελετή οργάνωσε ένας θρησκευτικός ηγέτης που έχει επιρροή στην πόλη. Παράλληλα, αναφέρει ότι το νότιο τμήμα του Μπαγκλαντές είναι βαθιά θρησκευόμενο, με τους ανθρώπους να πιστεύουν πως “μέσω της προσεχής είναι σε θέση να λύσουν τα προβλήματά τους”.

Την ίδια στιγμή, αντίστοιχη θρησκευτική συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 19-22 Μαρτίου στην Ινδονησία ακυρώθηκε ύστερα από παρέμβαση των αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα