Κουρτς για Τουρκία: “Να μπουν κόκκινες γραμμές, αλλιώς κυρώσεις”

Κουρτς για Τουρκία: “Να μπουν κόκκινες γραμμές, αλλιώς κυρώσεις”
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς AP Photo/Ronald Zak

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τάχθηκε υπέρ της ελληνικής πλευράς, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αν συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;”, διερωτήθηκε ο Κουρτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

“Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί . Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του Ερντογάν”, πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

“Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη”, τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα