Κουμουτσάκος: ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ να απαντήσουν στις τουρκικές απειλές

Κουμουτσάκος: ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ να απαντήσουν στις τουρκικές απειλές
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΦΟΡΕΙς, ΠΡΕΣΒΕΙς ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ9βουλευτης Ν.Δ)-ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ . ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ(τμημα βιοκαλλιεργειας) -ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ(Βουλευτη ΣΥΡΙΖΑ)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Συμπαράσταση στην κυπριακή κυβέρνηση απέναντι στους εκβιασμούς της Άγκυρας για τους υδρογονάνθρακες εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεση και ξεκάθαρη δράση

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς προς τη Λευκωσία για τις έρευνες υδρογονανθράκων ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στην κυπριακή κυβέρνηση.

“Oι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής Α.Ο.Ζ., παραβιάζουν καταφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας”, δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

“Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο” πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι:

“Οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται: Σε  απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο. Σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση. Σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της.” 

Ο κ.Κουμουτσάκος κατέληξε λέγοντας:

“Η Διεθνής Κοινότητα, ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε., αλλά και το ΝΑΤΟ, οφείλουν να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που κινείται  στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί επιβάλλει επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα