Κουόμο σε Τραμπ: "Κύριε πρόεδρε, μην είστε ένας συνωμότης του κορονοϊού"

Οι Άντριου Κουόμο και Ντόναλντ Τραμπ
Οι Άντριου Κουόμο και Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης επέκρινε τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ότι η άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται σε αυξημένα τεστ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην είναι ένας "συνωμότης" του κορονοϊού και να αναγνωρίσει το "μείζον πρόβλημα" που εγείρει ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού αυξάνεται ραγδαία σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς κάποιες βιάστηκαν να άρουν τους περιορισμούς.  

Οι νεκροί από την Covid-19 στη χώρα ξεπέρασαν σήμερα τους 130.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων που έφερε σε δύσκολη θέση τον Τραμπ και ανέτρεψε τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας.  

"Οπότε, κύριε Πρόεδρε, μην είστε ένας συνωμότης της Covid-19", δήλωσε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. "Αναγνωρίστε στον αμερικανικό λαό ότι η Covid-19 υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό πρόκειται να συνεχιστεί έως ότου το παραδεχτούμε και καθένας από εμάς αναλάβει το ρόλο που του αντιστοιχεί".  

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε ότι ο Τραμπ "διευκολύνει" τον ιό αν δεν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και επέκρινε τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ότι η άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται σε αυξημένα τεστ.  

"Κατασκευάζει γεγονότα. Σκαρφίζεται επιστήμη", τόνισε, αναφερόμενος σε πολυάριθμες προηγούμενες δηλώσεις του Τραμπ για τον ιό, όπως ότι αυτός θα εξαφανιζόταν σαν θαύμα από την αύξηση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες.  

"Είπε όλα αυτά τα πράγματα, κανένα από αυτά δεν ήταν αλήθεια", συνέχισε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης. "Και τώρα έχουμε πρόβλημα σε 38 πολιτείες, επειδή κάποιοι τον πιστεύουν".  

Πρόσθεσε πως οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στην Νέα Υόρκη μειώθηκαν σε 817 - το χαμηλότερο από τις 18 Μαρτίου - και χθες Κυριακή εννέα άτομα υπέκυψαν στην ασθένεια.  

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network