Αβάνα: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Αβάνα: Απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας λόγω έξαρσης του κορονοϊού
Παραλία της Αβάνας AP

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν για 15 ημέρες ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Αβάνας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Αβάνας ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, των μετακινήσεων από την πρωτεύουσα της Κούβας προς τις επαρχίες, καθώς και αυστηρότερων περιορισμών στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς οι αρχές πασχίζουν να περιορίσουν την καταγραφόμενη έξαρση κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου και θα ισχύσουν για 15 ημέρες, διευκρίνισε ο Ρεϊνάλντο Γκαρσία Σαπάτα σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τότε, πρόσθεσε.

Η Κούβα θεωρήθηκε πως έθεσε υπό έλεγχο την επιδημιολογική κατάσταση περί τα τέλη Ιουνίου, απομονώνοντας τους ασθενείς και κάνοντας διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους. Έκτοτε, χαλάρωσε τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει.

Όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα έξι εβδομάδες αργότερα, καθώς οι μολύνσεις σημείωσαν αλματώδη αύξηση στην Αβάνα, αν και επιτρεπόταν ο εγχώριος τουρισμός, με την προϋπόθεση ότι οι παραθεριστές θα έκαναν τεστ πριν από την αναχώρηση.

Αυτή η δυνατότητα παύει πλέον να υπάρχει, μετά την εξάπλωση του κορονοϊού από την Αβάνα σε άλλες περιοχές της χώρας. Απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία από τις 19:00 ως τις 05:00. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση.

Τα περισσότερα καταστήματα θα επιτρέπεται πλέον να πωλούν προϊόντα μόνο σε κατοίκους των συνοικιών όπου βρίσκονται.

Οι αρχές της νήσου της Καραϊβικής επισημαίνουν ότι πολλοί δεν επέδειξαν επαρκή πειθαρχία στην τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού και διαμηνύουν πως θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όποιον διαπιστώνεται πως παραβιάζει τους νέους περιορισμούς, οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε πάρτι ή συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αβάνα καταγράφηκαν 269 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, ο υψηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον κουβανό βιολόγο Αμιλκάρ Πέρες Ριβερόλ, οι αναλύσεις του οποίου για την επιδημιολογική κατάσταση παρακολουθούνται από πολλούς χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα