Κούβα: Αρνητικό ρεκόρ με 8 νεκρούς από κορονοϊό – 854 κρούσματα

Κούβα: Αρνητικό ρεκόρ με 8 νεκρούς από κορονοϊό – 854 κρούσματα
Μια γυναίκα με μάσκα περνάει από τοιχογραφία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στην Παλιά Αβάνα της Κούβας, 19 Ιανουαρίου 2021. Ramon Espinosa/AP

Στην Κούβα πέθαναν οκτώ άνθρωποι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 8 ασθενείς με την COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού στο νησί, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει μέχρι εδώ τους 467 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 854 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 87.385 από τον Μάρτιο του 2020.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 424 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αβάνα, που παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, ενώ υψηλοί αριθμοί καταγράφηκαν επίσης στις επαρχίες Ματάνσας και Γκράνμα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρότι παίρνει ολοένα αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Πάντως η επιδημιολογική κατάσταση στη νήσο δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα