Κραυγή αγωνίας από τη σύζυγο του αγνοούμενου προέδρου της Ιντερπόλ

Η Γκρέις Μενγκ
Η Γκρέις Μενγκ AP

Με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια η Γκρέις Μενγκ δήλωσε πως η υπόθεση αφορά τη διεθνή κοινότητα - Εξηγήσεις από την Κίνα ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ.

Η σύζυγος του Μενγκ Χονγκγουέι του κινέζου προέδρου της Ιντερπόλ, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, απευθύνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα με δήλωσή της στον Τύπο στην Λυών, όπου έχει την παγκόσμια έδρα της η Ιντερπόλ.

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δηλώνει η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί.

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.

ADVERTISING

"Τον κρατάμε" παραδέχεται έμμεσα η Κίνα

Η υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Κίνας ανακοίνωσε απόψε ότι οι κινεζικές αρχές πραγματοποιούν έρευνα κατά του Μενγκ Χονγκγουέι, του προέδρου της Ιντερπόλ που έχει εξαφανισθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου, και τον οποίο θεωρούν ύποπτο για παραβιάσεις του νόμου. Η εξαφάνιση του Μενγκ, ο οποίος είναι υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, δηλώθηκε αφού ταξίδεψε από την Λυών, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ, στην Κίνα και η σύζυγός του ετέθη υπό αστυνομική προστασία έπειτα από την διατύπωση απειλών εναντίον της. Η γαλλική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για μία «εξαφάνιση που προκαλεί ανησυχία».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξηγήσεις από το Πεκίνο ζητά η Ιντερπόλ για τον "αγνοούμενο" πρόεδρο

Εξαφάνιση προέδρου Interpol: Η σύζυγός του είχε δεχτεί απειλές

Αγνοείται ο αρχηγός της Interpol - Πληροφορίες ότι κρατείται στην Κίνα

SHARE:

24Media Network