Κριμαία: Έκρηξη πυρομαχικών σε ρωσική αεροπορική βάση – Ένας νεκρός και πέντε τρυματίες

Κριμαία: Έκρηξη πυρομαχικών σε ρωσική αεροπορική βάση – Ένας νεκρός και πέντε τρυματίες
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Evgeniy Maloletka/AP Photo

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, τραυματίστηκαν μετά από πυροδότηση πυρομαχικών που σημειώθηκε στην αεροπορική βάση Σάκι στην Κριμαία. Αρνείται τα περί επίθεσης η Μόσχα.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρώσος επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κριμαίας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στη ρωσική αεροπορική βάση προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας και όχι λόγω επίθεσης.

“Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφιοντόροφκα“, διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Νωρίτερα σήμερα τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφιοντόροφκα, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Η προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έγινε το 2014.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα