Κρίσιμες ώρες στην Αρμενία: Το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε νέα ψηφοφορία για τις 8 Μαΐου

Κρίσιμες ώρες στην Αρμενία: Το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε νέα ψηφοφορία για τις 8 Μαΐου
Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Κάρεν Καραπετιάν AP

Η πολιτική κρίση στην Αρμενία βαθαίνει ολοένα και περισσότερο - Την ανάγκη για διαπραγματεύσεις τονίζει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις στην εξεύρεση λύσης

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν κάλεσε σήμερα τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και έχει προκαλέσει εβδομάδες διαμαρτυριών και την παραίτηση του προηγούμενου πρωθυπουργού.

“Όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για πολιτισμένες, πρακτικές και γρήγορες αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό”, δήλωσε ο Καραπετιάν.

Την ίδια ώρα το κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την εκλογή πρωθυπουργού στις 8 Μαΐου, μετά την αποτυχία να εκλεγεί ο Νικόλ Πασινιάν στην ψηφοφορία που έγινε χθες.

Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης ήταν ο μόνος υποψήφιος στην ψηφοφορία αυτή του κοινοβουλίου, η οποία έγινε έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της χώρας Γερεβάν κατά της κυβερνώσας ελίτ. Ωστόσο ο Πασινιάν δεν εξελέγη καθώς το κυβερνών κόμμα ψήφισε εναντίον του. Από τους 100 βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία, οι 55 ψήφισαν κατά και οι 45 υπέρ του. Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης κάλεσε στη συνέχεια τους υποστηρικτές του σε μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής.

Ο Πασινιάν ζήτησε χθες τον αποκλεισμό από τους υποστηρικτές του όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της χώρας σε αντίδραση για την απόρριψη από το κοινοβούλιο της υποψηφιότητάς του για την πρωθυπουργία.

Από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου: οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολλών δεκάδων χιλιάδων αντιπολιτευόμενων προκάλεσαν στις 23 Απριλίου την παραίτηση του Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός έξι ημέρες νωρίτερα από τους βουλευτές, μετά την παραμονή του στην προεδρία για 10 χρόνια.


.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν AP

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη πρωτεύουσα της Αρμενίας AP

Μπαράζ διαδηλώσεων στην Αρμενία - Φωτογραφία από τις χθεσινές κινητοποιήσεις AP

Υποστηρικτές του Νικόλ Πασινιάν AP

Βαθαίνει η κρίση στο Γερεβάν AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα