Κροατία: Συνελήφθη καταζητούμενος πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Κροατία: Συνελήφθη καταζητούμενος πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Δέκα άτομα συνελήφθησαν στην Κροατία για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν τον Αύγουστο του 2002. Μεταξύ αυτών ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Οι κροατικές αρχές συνέλαβαν έναν πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, για τον οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο Γιόσιπ Πέρκοβιτς ήταν ένα από τα 10 άτομα που συνελήφθησαν, όπως μετάδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Hina, με βάση τον συμβιβασμό μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κροατίας για την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από τον Αύγουστο του 2002.

Ο Πέρκοβιτς κατεζητείτο για τον ρόλο που έπαιξε στη δολοφονία του γιουγκοσλάβου αντικαθεστωτικού επιχειρηματία, Στέπαν Ντζουρέκοβιτς, στη Βαυαρία το 1983.

Ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος του, Άντο Νομπίλο, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο Πέρκοβιτς θα αρνηθεί την έκδοση σύλληψής τους υποστηρίζοντας ότι ο Πέρκοβιτς δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη στη Γερμανία αλλά και επειδή είχε ερευνηθεί και απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες στην Κροατία.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, η κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση Πέρκοβιτς.

Σύμφωνα με το Hina, εκτός από τον Πέρκοβιτς, η αστυνομία συνέλαβε και έναν δεύτερο επικεφαλής των πάλαι γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών, τον Ζντράβκο Μούστακ, μαζί με ακόμα 8 άτομα.

«Το θέμα ανήκει πλέον στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα», δήλωσε ο πρόεδρος Ίβο Γιοσίποβιτς.

Ο Πέρκοβιτς εργαζόταν στη μυστική υπηρεσία UDBA και ήταν επικεφαλής την υπηρεσία πληροφοριών στην Κροατία μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network