Κύμα ψύχους στην Ινδία

Κύμα ψύχους στην Ινδία

Δριμύ το ψύχος στην Ινδία με τουλάχιστον 128 νεκρούς λόγο του κύματος ψύχους που πλήττει τις δύο τελευταίες εβδομάδες τη βόρεια και ανατολική Ινδία

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι πέθαναν από το κύμα ψύχους το οποίο πλήττει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τη βόρεια και ανατολική Ινδία.

Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στο Ούταρ Πραντές, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN. Προηγούμενα δημοσιεύματα έφεραν τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται σε περίπου 65 νεκρούς.

Οι χειμώνες στην Ινδία συνήθως είναι σύντομοι-αρχίζουν στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνουν το Φεβρουάριο-αλλά κάθε χρόνο αναφέρονται πολυάριθμοι θάνατοι, ειδικά άστεγων.

Η θερμοκρασία στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας, στους 2,6° Κελσίου το βράδυ του Σαββάτου, ενώ στην πόλη Αμριτσάρ, στο κρατίδιο Πουντζάμπ, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει αναφερθεί ποτέ, στον 1,6° Κελσίου.

Πυκνή ομίχλη σχηματίστηκε σε πολλές περιοχές, προκαλώντας καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων και αεροπορικές πτήσεις.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το κύμα ψύχους σε πολλές περιοχές της Ινδίας αναμένεται να διαρκέσει για πολλές ημέρες ακόμα.

SHARE:

24Media Network