Κύπρος: Ανοίγουν σχολεία και καταστήματα τη Δευτέρα

Κύπρος: Ανοίγουν σχολεία και καταστήματα τη Δευτέρα
2021 Petros Karadjias / Associated Press

Σε νέα φάση χαλάρωσης μέτρων μπαίνει από αύριο η Κύπρος. Ανοίγουν επίσης μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Στη δεύτερη φάση χαλάρωσης μέτρων μπαίνει εισέρχεται από το πρωί της Δευτέρας η Κύπρος, καθώς, καταστήματα λιανικού εμπορίου, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και δημοτικά σχολεία όπως και η τρίτη λυκείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για μαζικά τεστ στους μαθητές.

Όπως είχαμε προγραμματίσει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας για να γινόταν με την επάνοδο στις 7 Ιανουαρίου, θα υπάρχει τώρα η δυνατότητα για όσους μαθητές και μαθήτριες έχουμε βεβαίως από πριν τη συναίνεση των γονέων, να περάσουν από rapid test σε συνεργεία που θα επισκεφθούν τα σχολεία. Αρχικά προγραμματίστηκε αυτή την εβδομάδα -πιθανότατα την Τετάρτη- να γίνει σημαντικός αριθμός rapid test σε λύκεια και τεχνικές σχολές στη Λευκωσία και Λεμεσό. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και αλλού. Το ζητούμενο είναι να παρακολουθούμε την υγειονομική κατάσταση στενά”, λέει είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Το λιανικό εμπόριο στην Κύπρο ανοίγει μετά από τέσσερις εβδομάδες, με τους καταστηματάρχες να προσανατολίζονται σε μεγάλες εκπτώσεις για να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Παράλληλα συνεχίζεται ο μαζικός και υποχρεωτικός έλεγχος των χιλιάδων εργαζομένων που επιστρέφουν στην εργασία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα