Κύπρος: Σε απόγνωση οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα με τον πληθωρισμό

Κύπρος: Σε απόγνωση οι Τουρκοκύπριοι στα Κατεχόμενα με τον πληθωρισμό
Κατεχόμενα Eurokinissi

Τα τεράστια προβλήματα της τουρκικής οικονομίας μεταφέρονται αυτούσια στο ψευδοκράτος στο οποίο η αγανάκτηση των ανθρώπων ολοένα και μεγαλώνει.

Σε κατάσταση… ανάφλεξης βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Οι Τουρκοκύπριοι διαπιστώνουν με τον πιο οδυνητό τρόπο ότι η πρόσδεσή τους στο άρμα της Τουρκίας, πολιτικά και οικονομικά, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητά τους αφού η οικονομική κρίση του καθεστώτος Ερντογάν μεταφέρεται “αυτούσια” στα δικά τους εδάφη.

Οι διαδηλώσεις πλέον είναι σημείο αναφοράς στο ψευδοκράτος, κάτι που επιβεβαιώνει και με επιτόπιο ρεπορτάζ του ο Guardian.

“H Tουρκία πρέπει να κρατήσει τα χέρια της μακριά από την Κύπρο και να φύγει μαζί με τη λίρα της” δηλώνει χαρσκτηριστικά συνδικαλιστής δάσκαλος στα κατεχόμενα για να συμπληρώσει πως “η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας”.

Η τεράστια άνοδος του πληθωρισμού έκανε την εμφάνισή της και στο ψευδοκράτος με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη των πολιτών να μειώνεται διαρκώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της διαβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθοί των δασκάλων έχουν μειωθεί ουσιαστικά στο μισό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ολα αυτά λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στα Κατεχόμενα για τις οποίες οι φωνές που καλούν σε μποϋκοτάζ πληθαίνουν. Αναμφίβολα οι παραπάνω εξελίξεις βαραίνουν και στις όποιες προσπάθειες λύσεις του κυπριακού προβλήματος οι οποίες μετά την εκλογή Τατάρ στην προεδρία του ψευδουκράτους μοιάζουν πλέον με χαμένη υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι αναφορικά με το Κυπριακό ζήτημα η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και αξιώνει την επίσημη διχοτότημη του νησιού σε δύο κράτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα